11 Nisan 2014 Cuma

BARBUNYA (BARBUN) BALIĞI


MALZEMELER (2 KİŞİLİK) :
YARIM KG BALIK (10-12 ADET)
1 BARDAK KADAR MISIR UNU
TUZ
SIVIYAĞ



YAPILIŞI :
BALIKLARI ALDIĞINIZ YERDE TEMİZLETİYORSUNUZ, EVDE BOL SU İLE YIKAYIP SÜZGECE KOYUYORSUNUZ VE TUZLUYORSUNUZ. SULARI SÜZÜLÜNCE BİR TABAĞA KOYDUĞUNUZ MISIR UNUNA ARKALI ÖNLÜ BULUYORSUNUZ. TAVANIN TABANI YAĞ KAPLAYACAK ŞEKİLDE YAĞ KOYUP, YAĞI KIZDIRIYORSUNUZ. BALIKLARI TAVAYA ALIP ARKALI ÖNLÜ ÇEVİREREK PİŞİRİYORSUNUZ. 






SALATA MALZEMELERİ (ZEVKİNİZE KALMIŞ) :

DOMATES 
SALATALIK 
NANE 
MAYDONOZ 
KIRMIZI MARUL
NAR EKŞİSİ 
ZEYTİNYAĞI 
TUZ 
LİMON 




ROKAYI TERCİHEN TEK SERVİS ETTİM 


YEMEK SONRASI HELVA OLMAZSA OLMAZ ;) 



BALIĞA EN ÇOK ŞALGAM SUYU YAKIŞIYOR İÇECEK OLARAK 



*BALIK ;
FOSFOR, İYOT, DEMİR VE KALSİYUM, A, B12 VE D VİTAMİNLERİ BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN
KALBE, MİDEYE, BEYİNE, GÖZE, EKLEMLERE, AKCİĞERE, CİLDE, SİNDİRİME ÇOK ÇOK FAYDALI
ÖZELLİKLE GELİŞİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIMIZIN VE HAMİLE OLAN ARKADAŞLARIMIZIN TÜKETMESİ GEREKİYOR
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder