MALZEMELER (2 KİŞİLİK) :
YARIM KG BALIK (10-12 ADET)
1 BARDAK KADAR MISIR UNU
TUZ
SIVIYAĞ
YARIM KG BALIK (10-12 ADET)
1 BARDAK KADAR MISIR UNU
TUZ
SIVIYAĞ
YAPILIŞI :
BALIKLARI ALDIĞINIZ YERDE TEMİZLETİYORSUNUZ, EVDE BOL SU İLE YIKAYIP SÜZGECE
KOYUYORSUNUZ VE TUZLUYORSUNUZ. SULARI SÜZÜLÜNCE BİR TABAĞA KOYDUĞUNUZ MISIR
UNUNA ARKALI ÖNLÜ BULUYORSUNUZ. TAVANIN TABANI YAĞ KAPLAYACAK ŞEKİLDE YAĞ
KOYUP, YAĞI KIZDIRIYORSUNUZ. BALIKLARI TAVAYA ALIP ARKALI ÖNLÜ ÇEVİREREK
PİŞİRİYORSUNUZ.
SALATA MALZEMELERİ (ZEVKİNİZE KALMIŞ) :
DOMATES
SALATALIK
NANE
MAYDONOZ
KIRMIZI MARUL
NAR EKŞİSİ
ZEYTİNYAĞI
TUZ
LİMON
ROKAYI TERCİHEN TEK SERVİS ETTİM
YEMEK
SONRASI HELVA OLMAZSA OLMAZ ;)
BALIĞA EN ÇOK ŞALGAM SUYU YAKIŞIYOR İÇECEK OLARAK
*BALIK ;
FOSFOR, İYOT, DEMİR VE KALSİYUM, A, B12 VE D VİTAMİNLERİ BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN
KALBE, MİDEYE, BEYİNE, GÖZE, EKLEMLERE, AKCİĞERE, CİLDE, SİNDİRİME ÇOK ÇOK FAYDALI
ÖZELLİKLE GELİŞİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIMIZIN VE HAMİLE OLAN ARKADAŞLARIMIZIN TÜKETMESİ GEREKİYOR
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder